ITF Taekwon-Do

Taekwon-Do on korealainen itsepuolustus- ja kamppailulaji. Tämä laji sopii kaikille iästä ja kuntotasosta riippumatta. Peruskurssilla opetellaan lajiin kuuluva salikäyttäytyminen, peruslyönnit, -potkut ja -torjunnat, lihaskuntoharjoittelua, perusteet itsepuolustuksesta sekä harjoituksissa käytettävää koreankielistä sanastoa. Peruskurssin lopuksi pidetään vyökoe, jonka suoritettuaan harrastaja jatkaa lajia jatkokurssin mukana. Jatkokurssilla harjoittelu monipuolistuu muun muassa liikesarja-, ottelu- ja voimamurskausharjoittelun kautta.

Jatkokurssilla harrastaja etenee vyöarvoissaan omaa tahtiaan riippuen harjoitteluaktiivisuudesta ja vyökoevaatimusten täyttymisestä. Jatkokurssi ei lopu peruskurssin tapaan vuoden jälkeen vaan harrastaminen jatkokurssilla jatkuu läpi elämän.

Nuorimmat harrastajat treenaavat leikin kautta seikkailu- ja kamppailukurssilla. 7 -Vuotiaasta lähtien voi osallistua jo Taekwon-Do peruskurssille. Yli 16 – vuotiaille on oma perus / jatkokurssi.  Ilmoittautuminen syksyn kursseille on käynnissä. Nämä kurssit ovat todella suosittuja ja varsinkin pienten lasten kurssit täyttyvät nopeasti. Mikäli haluat, että lapsesi pääsee kurssille, kannattaa paikka varata pian.

Ritaharjussa on Taekwon-Do harrastajia jo sen verran paljon, että tänä kautena jaamme junioreiden treenivuoroja seuraavanlaisesti:

Maanantaisin jatkokurssilaiset treenaavat jättisalissa yhdessä isossa ryhmässä. Käytämme väliverhoa ja jaamme junioreita ryhmiin aina tarpeen mukaan. Torstaisin jaetaan juniorit ikäryhmiin. Ensimmäisenä vuorossa ovat 7-10 -vuotiaat klo 17.00, seuraavana on vuorossa 11-15-vuotiaat klo 18.00. Tämä jako helpottaa meitä valmentajia, saamme opetettua haastavammat asiat pienemmissä ryhmissä. Kun meillä on helpompi opettaa, on se myös harrastajien etu. Torsaisin käymme läpi teknisempiä asioita ja maanantaisin treenaamme vähemmän tarkempaa opetusta vaativia asioita. Suosittelen, edelleen osallistumaan kahteen treeniin viikossa, kuten aina aiemminkin.

Aikuisten ja yli 16-vuotiaiden treenit ovat kuten ennenkin, eli kaksi kertaa viikossa. Molempiin päiviin ilmoittaudutaan erikseen (eli halutessasi treenaat vain kerran viikossa.)

Nämä kurssit toteutetaan yhteistyössä Vuolle Opiston ja Taekwon-Do Akatemian kanssa. Ritaharjun kurssit opetamme yhdessä mieheni Joni Kokon kanssa, Vuolletalon kurssia opetan yhdessä Ella-Mari Liukon kanssa vuorokerroin.

’Taekwon-Do(7)