Minä

a

“Liikunnan ohjausta

suurella sydämellä.”

Hei, nimeni on Satu Kokko.

Olen kolmen lapsen äiti ja liikunta-alan yrittäjä. Kiinnostus terveyteen ja hyvinvointiin on vienyt minua eteenpäin niin opiskelu- kuin työelämässä. Aloitin ohjaajaurani Taekwon-Doa valmentaen 16-vuotiaana vuonna 2000 ja vuosien varrella olen valmentanut kaiken ikäisiä kamppailijoita ja kuntoilijoita, sekä yksilö- että ryhmätasolla. Liikunta-alan opintoni aloitin opiskelemalla liikuntaneuvojaksi kunto- ja terveysliikunta suuntauksella. Siitä eteenpäin olen opiskellut ja muokannut työnkuvaani elämäntilanteen ja kiinnostuksen mukaan. Olen opiskellut mm Fustra, personal traineriksi, Biokemiaa, liikuntalääketieteen ja ravitsemuksen perusopinnot, Hatha Jooga opettajaopinnot, Pilatesopettajaksi, sekä valtavasti muita ohjaajakoulutuksia. Tällä hetkellä uusin Personal Trainer koulutukseni ja nappaan elintapavalmentajakoulutuksen samalla, jotta saan uusimmat ja nykyaikaisimmat ajatukset valmennukseen. Olen toiminut mm: Beauty Centerillä Fustra koordinaattorina, yksilövalmentajana ja ryhmäliikuntaohjaajana. Tällä hetkellä teen valmennuksia ja kursseja oman yritykseni kautta, sekä toimin myös yhteistyössä Vuolle Opiston, Paltamon kansalaisopiston, FUN talvikankaan, liikuntakeskus Olon, olo.fit videopalvelun, Taekwon-Do Akatemian ja PopUpYogan kanssa ohjaten ja opettaen ihania ihmisiä netissä ja livenä.

Jooga

Olen aina ollut kiinnostunut liikkuvuudesta ja kehonhallinnasta. Kun menin tutustumaan joogatunnille tunnemaailmassani ei lennellyt vain kipinöitä vaan roihusi samantien. Tiesin, että tätä haluan tehdä lisää. Lopulta löysin minulle sopivan joogaopettajakoulutuksen ja tässä sitä ollaan. Joogaopettajana olen helposti lähestyttävä, iloinen ja sopivan vaativa. Haluan tarjota kanssajoogeille innostusta, haasteita, onnistumisen elämyksiä, sekä kehon ja mielen rauhoittumista.

Ryhmäliikunta

Ryhmäliikunnan ohjaamisen aloitin vuonna 2005. Olen ohjannut Les Mills: Body Combat, Body Pump ja Body Balance tunteja, sekä laidasta laitaan erilaisia tunteja, mitä olen suunnitellut itse. Nykyään ohjaan ryhmäliikuntaa pääasiassa kurssiluontoisesti. Kurssien ohjauksissa on se ihana puoli, että kävijät pysyvät samoina koko kurssin ajan ja haastetta voi lisätä kurssin ajan kurssilaisten kehityksen tason myötä.

ITF Taekwon-Do

Taekwon-dossa minulla on takana monta vuotta hikistä ja kovaa treeniä, sekä lempeämmän treenin aikoja: Valmentamisen aloitin vuonna 2000 ja maajoukkueessa kilpailin aktiivisesti vuodesta 2001-2005. Vuonna 2016 palasin maajoukkuekilpailijaksi hetkeksi ja vuonna 2023-2024 palasin jälleen huippu-urheilijaksi maajoukkueeseen. Edelleen kilpailen ja suuntaan seuraavaksi 2025 EM- kisoihin.Suurimmat saavutukseni kisaurallani ovat EM-kulta, hopea ja kolme pronssia. Valmennusurallani olen nähnyt omien oppilaiden ylittävän itsensä treeneissä oppien uusia asioita, kilpaillen ja uskaltaen yhä hienompiin suorituksiin. Nykyään minulla on 5. dan musta vyö, ja jatkan edelleen valmentaen sekä lapsia, nuoria, että aikuisia Taekwon-Do Akatemia nimisessä seurassa yhteistyössä Vuolle opiston kanssa.

Yksilövalmennus

Olen tehnyt yksilövalmennusta vuodesta 2005, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Nykyään ohjaan muutaman yksilövalmennuksen viikottain. Osa asiakkaistani on ollut urheilijoita kilpailutavoitteilla ja osa on treenannut pärjätäkseen hyvin erilaisissa kuntotesteissä, valmennuksessani pääpaino on ollut kuitenkin eniten kuntoliikkujien puolella kohti erilaisia tavoitteita, kuten työhyvinvointi, painonpudotus, kunnon kohotus, toimintakyvyn säilyttäminen / vahvistaminen, lihasmassan kasvu jne. Valmennusjaksot etenevät asiakkaan toiveiden mukaan, rajoitteet ja tavoitteet huomioiden. Ohjaan asiakkaita sekä etänä, että lähinä. Tapanani on ohjata asiakkaani niin, että valmennusjakson jälkeen he osaavat halutessaan jatkaa itsekseen pitkän aikaa.